Shrinkles en krimpfolie ( vroegere krimpy dinky)

Shrinkles of te wel krimpfolie doet mij terugdenken aan mijn eigen kindertijd, toen kenden we het als Krimpy Dinky.

Het principe is hetzelfde: Je kleurt een afbeelding op krimfpolie in, dit kan zowel met potloden als met (watervaste) stiften. Potloden geven een wat zachter effect en watervaste stiften een wat meer donker effect.

Je kunt er met een peforator nog een gaatje in maken, zodat je er bijv. sieraden van kunt maken zoals ene ketting of oorbellen, of een leuke sleutelhanger. Je kunt de vellen zelf knippen naar eigen keuzevorm.

Na het inkleuren stop je je krimpfolie in een gewone oven, voorverwarmd op 175 graden. Ik lees op internet ook dat 150 graden zou kunnen, maar bij onze leverancier staat er 175 graden, dus dat houd ik voor hun product aan. Na een aantal seconden wordt je plaatje ongeveer 3x kleine, het krimpt! Ook wordt het ongeveer 7x dikker. Alleen om dit te zien, lijkt het op magie!!

Op onze facebookpagina van Spoeliegrime hebben we op 26 januari 2018 een leuk DiY filmpje gezet.

In de kant en klare folie zitten in de kleine doosjes meestal 4 voorbedrukte vellen en 1 lege, waarbij je zelf een leuk plaatje kunt overtrekken naar eigen keuze.Er zijn ook grotere verpakkingen van bijvoorbeeld unciorns eenhoorns in combi met piraten, die staan ook op onze ' unicorn' pagina van de webwinkel.

Ook verkopen we losse vellen, deze gaan per 4 plaatjes, u dient dan zelf nog voor stiften en/of potloden te zorgen.

Shrinkle is een geregistreerd handelsmerk van Wizard Limited.
 

© 2008 - 2023 Spoeliegrime schmink en knutselmaterialen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel